Inclusiviteit

braille visitekaartjesBraillekaartjes voor raadsleden zijn voor mij een teken van inclusiviteit.

Enkele maanden geleden kregen wij de vraag of wij als raadsleden visitekaartjes wilden. Uiteraard wil ik als raadslid mij ook officieel bekend maken en meegeven met wie mijn geprekspartner gesproken heeft.

Nog niet vanzelfsprekend is het feit dat we inclusief moeten gaan werken en denken, zodat inclusiviteit de norm is en niet meer een gunst.

Zo ook met visitekaartjes. Nu had het wat voeten in aarde, maar afgelopen week is dan de kogel door de kerk gegaan en wordt er op mijn visitekaartjes ook de gegevens in braille gedrukt. Ik heb ze nog niet, maar wanneer ze er zijn, zal ik zeker een foto plaatsen.

toch wel enigszins beduusd denk ik na over de begroting. Nog steeds is Wassenaar niet inclusief en toegankelijk voor een ieder en missen bijvoorbeeld essentiële zaken, zoals een braille nooduitgangbord. Eigenlijk is in geen domein toegankelijkheid en inclusiviteit met budget gereserveerd.

Op 31 oktober is de raadsbegrotingsdag. Dan zal ik als Fractie Hagen nogmaals de noodzaak uitleggen van het nieuwe normaal: inclusief en toegankelijk!